RECORD. În luna iulie, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit aproximativ 13.000 de bunuri contrafăcute, purtând mărci internaţionale protejate!

0
361

În luna iulie, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost depistate 74 fapte de natură infracţională  pe linia dreptului de proprietate intelectuală, în creștere față de aceeaşi perioadă a anului 2022.

Poliţiştii de frontieră – independent sau în colaborare cu lucrătorii vamali – au descoperit aproximativ 65.000 de bunuri contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, constând în articole de marochinărie, articole de vestimentație, încălțăminte, jucării și produse cosmetice și de parfumerie, în valoare de aproximativ 11.376.000 lei.

De asemenea, la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în luna iulie, polițiștii de frontieră au descoperit aproximativ 13.000 de bunuri contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, în valoare de aproximativ 1.600.000 lei.

Precizăm că bunurile contrafăcute nu pot fi comercializate (sunt bunuri fără valoare), acestea urmând a fi distruse după finalizarea cercetărilor, în conformitate cu prevederile legale.

În continuare, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu vor continua să întreprindă, individual sau împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în activităţi ilicite, precum şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

( Sursa: ITPF Giurgiu)