joi, februarie 9, 2023
Acasă Actualitate O firmă din Giurgiu, vindea produse chimice pe post de medicamente naturale...

O firmă din Giurgiu, vindea produse chimice pe post de medicamente naturale pentru slăbit. La a doua vizită a celor ce investigau cazul, firma a dispărut!

0
1263

Plecând de la un articol foarte bine documentat al colegilor de la PRO TV, mai precis este vorba de ”Inspectorul PRO”, ce a expus într-un material pericolul la care se supun cei care cumpără medicamente neautorizate, ca remedii naturale de slăbit sau alte leacuri presupus miraculoase, am dat  surprinzător peste o firmă având adresa în Giurgiu.

 Printre medicamentele minune comercializate de această firmă sunt și picăturile ”Ideal Slim”, un supliment alimentar pentru slăbit, din ingrediente, chipurile, naturale, care au fost reclamate de numeroși cumpărători, dezamăgiți de rezultatul lor.

Un recipient de 20 de mililitri se vinde cu 159 de lei, dar după ce plasezi comanda,  ești sunat de un operator de la care afli că de fapt flaconul costă 179 de lei și că pe lângă prețul majorat   mai ești obligat  să cumperi minim două produse!

Bănuitori, cei de la PRO TV, au  dus picăturile, pentru analiză, la Institutul pentru Bioresurse Alimentare. Astfel, au aflat că picăturile pentru slăbit nu sunt autorizate și că, în ciuda acestui lucru, ingredientele sunt prezentate, în mod înșelător,  ca fiind „naturale”!? Conform prospectului, picăturile conțin mai multe produse chimice, printre care un aminoacid și „picolinat de crom”.

În cursul investigației, de pe  colet a fost indentificată firma PINO MEDORO SRL, având adresa în Giurgiu.

Jurnaliștii s-au deplasat la adresă, dar acolo au găsit o casă neîngrijită, unde, conform relatărilor lor, două femei pregăteau de zor  colete pentru expediere. Acestea le-au relatat reporterilor că Firma-mamă este din Estonia și că ei se ocupă în România de site-uri și  de tot.

”Suntem muncitorii care facem coletul. Nici nu luăm banii, nici nu producem nimic nimic…” – spuneau lucrătoarele, femei ce păreau oneste.

Imediat s-a luat legătură telefonic cu un bulgar, care a mărturisit că el ar fi proprietarul firmei ”Pino Medoro”, spunând că el se ocupă doar de expedierea produselor.

În acte, firma înființată în 2020, are un singur salariat, iar în ciuda acestui amănunt, anul trecut ea a avut o cifră de afaceri de aproape un milion de euro!

Reprezentanții firmei au declarat doar că nu au știut că produsele au nevoie de autorizare din partea autorităților noastre, că au anunțat furnizorul de problemele sesizate de echipa PRO  și că vor retrage picăturile de la vânzare.

Echipa PRO TV a reclamat la rândul ei aceste picături la Protecția Consumatorilor. Inspectorii au mers în Giurgiu, pentru control, dar depozitul dispăruse! O practică obișnuită pentru astfel de comercianți.

De altfel, în zona comerțului online, autoritățile devin neputincioase când vine vorba de sancționarea escrocilor.

Produsul arătat de colegii jurnaliști este doar unul dintre zecile care se vând, ilegal, astăzi pe internet. Pentru a deveni credibili, comercianții fac trimiteri la tot felul de instituții și de studii de specialitate care în realitate nu există.

Ei folosesc mărturiile false ale unor așa-ziși pacienți cu chipuri „împrumutate” în timp ce identitățile unor medici care apar ca giranți ai suplimentelor fantomă sunt pur și simplu furate!

 În consecință dragi giurgiuvence, dacă sunteți tentate de gândul de a slăbi mai întâi de toate verificați cine stă în spatele produselor comercializate și dacă ele sunt sau nu autorizate pe piață.

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com