O femeie declarată decedată din cauza COVID-19, găsită în viață l după ce familiei i-a fost trimisă cenușa ei!

0
867

O femeie de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă din cauza COVID-19, s-a constatat de fapt că este în viață, conform Libertatea. Aceasta s-a trezit din comă la 3 săptămâni după ce familia i-a organizat funeraliile.

Familia femeii, numită Alba Maruri, a fost informată luna trecută de moartea sa. Mai mult, membrilor familiei le-ar fi fost trimisă cenușa acesteia, scrie BBC.

Însă doamna Maruri s-a trezit după o comă de trei săptămâni și le-a cerut medicilor să îi sune sora. Vestea a produs o bucurie de nedescris în familia femeii, care a rămas însă nedumerită: cui aparține cenușa primită?

Spitalul și-a cerut scuze pentru greșeala comisă. Femeia locuiește în Guayaquil, orașul-epicentru al virusului în Ecuador, unde situația este atât de gravă încât victimele COVID -19 sunt lăsate să moară pe străzi sau la intrarea în spitale. 

Nepotul decedatei s-a temut să privească cadavrul

Doamna Maruri a ajuns la spital luna trecută, cu febră mare și dificultăți respiratorii. Pe 27 martie, familia sa a fost anunțată că a decedat. Acestora le-a fost arătat un cadavru la morgă, însă nu s-au putut apropia de trupul neînsuflețit, de teama contaminării cu virusul.

Nepotul femeii, Jaime Morla, a crezut că trupul este într-adevăr al mătușii sale. „Mi-a fost teamă să îi privesc fața. Am stat la distanță de un metru și jumătate. Avea același păr, aceeași nuanță a tenului”, a spus acesta pentru AFP, citat de BBC.

Cadavrul a fost apoi incinerat, iar cenușa trimisă familiei. Însă recent, femeia și-a recăpătat cunoștința și le-a spus doctorilor cum se numește. O echipă de doctori a vizitat familia pentru a-și cere scuze din partea spitalului, spunând că există haos în cadrul centrului medical din cauza numărului mare de cazuri și decese cauzate de COVID-19.

„Este un miracol. Pentru aproape o lună am crezut că este moartă. Imaginați-vă doar”, a spus Aura, sora femeii.

(Jurnal)