O elevă a Centrului Cultural Ion Vinea a primit premiul I de Excelență și Premiul Special al Juriului la Concursul Național ”Drumul Artelor”!

0
2498

Talentul și abnegația unor tineri giurgiuveni continuă să cucerească juriile unor concursuri naționale și internaționale. Un merit mare se datorează și directorului Centrului Cultural Ion Vinea, profesorul și dirijorul Virgil Pețanca, dar și soției acestuia, profesoara Carmen Pețanca, cea de care se leagă numele mai multor copii de succes din orașul Giurgiu,  pe care profesoara i-a îndrumat și le-a cultivat talentul.

Evoluția elevei Carla Lomotă, de la clasa de canto muzică ușoară a Centrului Cultural ”Ion Vinea” , în Concursul Național ”Drumul Artelor” a convins juriul să-i acorde punctajul maxim (100 pct.) – Premiul I de Excelență cât și Premiul Special al Juriului.

Despre Carla ne-a vorbit  însă mai mult chiar profesoara sa de canto, d-na prof. Carmen Pețanca.

Carla face canto de la 5 ani, venind dintr-o familie în care și ceilalți membri au avut această pasiune. Briana, sora ei, a cântat și  ea foarte bine,  obținând mai multe premii la diferite concursuri. Am înțeles că și mama celor două fete a cochetat o vreme cu muzica …

Carla este o fetiță harnică – după cum ne spunea prof. Carmen Pețanca – și învață foarte bine atât la ea la clasă, în Școala nr. 4 din Municipiu cât și la clasa de canto…

Carla a mai participat în 2021 la două concursuri internaționale ”on line” la vremea aceea din cauza Pandemiei,  obținând  Premiul I și medalie de aur la Rimini, în Italia și la Praga.

Deocamdată Carla face canto ca hobby… îi place să cânte, având o voce bună pentru vârsta ei, un ambitus bun… și în registrul grav cântă foarte bine…La acest concurs au mai fost câțiva copii care au luat  96,97 chiar 99 de puncte însă ea a fost singura care a fost notată cu 100 de puncte, de aceea premiul ei s-a numit Premiul I de Excelență, iar juriul la rândul lui i-a mai acordat un premiu special, ca o recunoaștere a calității vocii sale, deși ea a participat la categoria amatori, nu la profesioniști.

E un copil care promite – ne mai spunea Carmen Pețanca.  A fost de curând și la un concurs național la Oltenița, unde evident, a obținut locul I. Ea ar dori să mai participe și la alte concursuri de aceea mai căutăm… 

La rândul nostru o felicităm pe Carla Lomotă pentru succesul ei, urându-i să ne reprezinte și de acum înainte cu aceeași ambiție și dăruire pe care le-a demonstrat în evoluția ei de până acum. Succes Carla!

(Jurnal)