O creangă căzută pe acoperișul unei instituții la Braniștea și incendiul unei magazii din Zona Liberă sunt evenimentele importante din ultimele  24 de ore  ale pompierilor giurgiuveni…

0
220

     Pe lângă acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, în 9 cazuri, în ultimele 24 de ore pompierii giurgiuveni au intervenit  în alte câteva situații…

Una dintre ele a fost pentru îndepărtarea unei crengi de salcie de pe acoperișul unei clădiri din localitatea Braniștea, ce putea pune în pericol siguranța celor ce s-ar fi aflat în incintă…

Intervenția a avut loc luni, 5 septembrie, după-amiază. Creanga voluminoasă a căzut pe acoperișul clădirii în care funcționează grădinița din localitate, dar din fericire în momentul producerii evenimentului, copiii nu se aflau în clădirea instituției.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime. Aceștia au tăiat creanga respectivă, intervenția fiind dificilă din cauza cablurilor de electricitate din apropiere.

Al doilea eveniment important s-a consumat în incinta Zonei Libere unde, aseară, a avut loc un incendiu, într-o magazie. Au ars materiale combustibile (lemn) și capitonajul interior al magaziei, pe o suprafață de aproximativ 30 mp.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de efectul termic generat în urma unor lucrări de tăiere / lipire, fără respectarea normelor. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere.

Pe lângă aceste intervenții pompierii aa au mai fost solicitați la Uzunu, unde au ars aproximativ 10 mp de vegetație uscată și lăstăriș, incendiu stins de pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere și la Clejani  unde  a ars aproximativ un ha de vegetație uscată și mărăciniș. Aici au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere.

Cauza probabilă de producere a incendiilor de vegetație uscată a fost focul deschis în spații deschise.