Una dintre cele mai frecvente cauze a producerii accidentelor auto este nepăstrarea distanței în trafic față de partenerii de drum, care deocamdată nu este reglementată în Cordul Rutier dar ce probabil va intra curând în dezbaterea legiuitorului.   

Polițiștii giurgiuveni au întocmit la sfârșitul săptămânii trecute un dosar penal, în urma unui astfel de eveniment rutier, pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare. O autoutilitară condusă de către un tânăr, a intrat în coliziune cu un autotren condus de către un bărbat, acesta din urma intrând la rândul său în coliziune cu un autoturism care se afla oprit la trecerea pentru pietoni. Dar iată cum s-au desfășurat lucrurile…

Vineri,  26 octombrie, în jurul orei 10.30, pe Drumul Național 5, pe raza localității Remus, județul Giurgiu, un tânăr de 26 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea o autoutilitară, din direcția București către Giurgiu, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de un autotren, condus de către un bărbat, de 40 ani, în municipiul Giurgiu, care circula în aceeași direcție de mers, a intrat în coliziune cu acesta.

Totodată, acesta din urma la rândul sau nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de un autoturism, condus de către un bărbat, de 64 ani, din localitatea Remus, județul Giurgiu, care se afla oprit la trecerea pentru pietoni,  intrând în coliziune cu acesta. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale și rănirea ușoară a conducătorului autoutilitarei, care a fost transportat la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. De asemenea, conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident cu motociclu

Un alt caz este cel al unui  tânăr de 29 ani, șoferul unui motociclu, care este cercetat de polițiști după ce, în urma unui eveniment rutier petrecut tot la finele săptămânii, pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare față de un autoturism, a produs accidentul. Astfel Vineri,  26 octombrie, în jurul orei 20.00, tânărul, din municipiul București, în timp ce conducea un motociclu, pe Drumul Național 6, în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu, având direcția de deplasare către Alexandria, nu a păstrat o distanță de siguranță faţă de un autoturism, care circula în fața sa și care semnalizase intenția de a efectua viraj stânga, intrând în coliziune cu acesta. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a unei tinere de 25 ani, pasager pe motocicletă, care a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri medicale. Conducătorii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat și au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii vă solicită…

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vă recomandă să păstrați o distanță corespunzătoare față de vehiculul care circula în fața dumneavoastră, pentru a nu fi nevoiați să faceți manevre riscante pentru a evita coliziunea.

De asemenea, vă recomandă să păstrați o distanță laterală suficientă față de vehiculul care circulă din sens opus , cerându-vă să adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic și să nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare.

Pe perioada cât vă aflați la volan, încercați să fiți cât mai atenți la traficul rutier, fără a manifesta alte preocupări de natură a vă distrage atenția.