Cei de la ”The Guardian” dau o știre , preluată de către ”Hot News”, conform căreia o CAPRĂ a devenit eroină de război în Ucraina. Ea  a ajuns o legendă națională după ce a declanșat un șir de grenade rusești în jurul unui spital din Zaporojie, rănind cel puțin 40 de soldați ruși.

Soldații ruși tocmai  întindeau o capcană luptătorilor ucraineni instalând un fir de declanșare pentru mai multe grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdorî, când capra, care scăpase dintr-o fermă, s-a dus direct spre capcană și a declanșat o explozie în lanț, rănind zeci de soldați ruși pregătiți de o ambuscadă.

Ca urmare a mișcărilor „haotice” ale caprei, animalul „declanșat” mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți (ruși) au suferit răni de diferite grade de severitate. Se crede că cel puțin 40 de soldați ruși au fost răniți. Starea animalului nu este cunoscută în prezent”, informează  Serviciul de Informații militare al Ucrainei, știrea părând mai degrabă anecdotică, dacă nu ar fi vorba de război.

Pentru fapta sa de eroism capra a primit și un supranume, în semn de respect și admirație: „Capra de la Kiev”!

Este de fapt o trimitere la o altă poveste, a unui alt erou ucrainean,  Maiorul Stepan Tarabalka, pilotul supranumit „Fantoma de la Kiev„ – despre care se crede că a doborât până la 40 de avioane inamice în timpul invaziei Rusiei asupra capitalei.

(Jurnal)