La data de 11.04.2017, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au documentat activitatea infracționala a lui H. M., o femeie de 61 ani, din municipiul  Giurgiu, județul Giurgiu, pentru comiterea infracțiunilor de exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile și camătă.

H.M., a încheiat la data de 23.03.2016, un contract de împrumut cu garanție imobiliară, prin care a împrumutat-o pe I. D., de 74 ani, cu 14.500 lei fiind ipotecat un apartament.

Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a lui I. D., persoană vârstnică și cu afecţiuni medicale, H. M., a încheiat de fapt contractul de împrumut cu intenţia de a deveni proprietarul apartamentului, bun cu valoarea de vânzare de 10.500 euro, sumă cu mult disproporțională față de cea împrumutată.

Totodată polițiștii au stabilit că în perioada 2013-2016, H. M., a dat sume de bani cuprinse între 300 lei și 2500 lei la alte 5 persoane, cerând dobânzi mari, fără a fi autorizată în acest sens.

Tot la data de 11.04.2017, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au reținut-o pe H. M., aceasta urmând să fie prezentată la Judecătoria Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile și camătă,

Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au fost sprijiniți tehnic  de Biroul de Operațiuni Speciale Giurgiu.