O Asociaţie de proprietari din Municipiu recurge la diversiune pentru a-i determina pe locatari să renunţe la încălzirea prin CET!

0
251

repartitoare-1421856386Asociaţia de proprietari nr. 27 din Piaţa Decebal a Municipiului Giurgiu din şoseaua Bucureşti a surprins recent nu numai locatarii blocului de locuinţe pe care-l gestionează ci şi conducerea furnizorului de agent termic din sistem centralizat, Global Energy Production (GEP). Lipsiţi total de fair play şi departe de ceea ce înseamnă  ”regulile concurenţei”, conducerea Asociaţiei  de proprietari face un anunţ în jurul datei de 1 septembrie prin care îi informează pe locatarii blocurilor  din acest sector  că firma Decor Press refuză a mai citi repartitoarele din apartamente şi respectiv să calculeze consumul de agent termic. Acest anunţ a creat panică printre locatari,  forţându-i  pe unii să opteze pentru o altă variantă de încălzire decât cea de până atunci.

Alertaţi de locatarii blocurilor aparţinând acestei asociaţii, cei din conducerea GEP au înaintat imediat o adresă către Societatea Decor Press pentru a afla care este motivul refuzului acesteia de a mai citi repartitoarele. Surpriza a fost atunci când Decor PRESS a răspuns în scris că niciodată nu a avut de gând să recurgă la acest gest şi că totul este o născocire ordinară, o diversiune. Interesându-ne cine gestionează Asociaţia nr. 27 am aflat că ei se numesc Burcea Mariana – administrator şi Oancea Stoian- preşedinte. Încercând să aflăm care ar fi motivele pentru care cei doi au apelat la această ”strategie”, specialiştii ne-au declarat  că există ”suspiciunea rezonabilă” ca cei doi să fi fost motivaţi material de cei ce doresc ca locatarii blocului să opteze pentru o altă sursă de încălzire decât cea furnizată de CET. Conducerea GEP Giurgiu ne-a pus la dispoziţie în acest sens şi câteva procese verbale de constatare a debranşărilor  unor locatari din blocul 54/2S, sc. A,  ce aparţin de Asociaţia 27, care relevă faptul că firma Decor Press nu ar  mai face citiri de repartitoare. O diversiune grosolană care ne îndreptăţeşte să solicităm Parchetului cât şi Poliţiei Giurgiu să se autosesizeze în acest caz, ce poate constitui, până la urmă, un precedent periculos. Întrebat cum comentează tot acest incident, directorul  furnizorului de căldură în sistem centralizat, Sorin Cepraga, ne spunea: Operatorul Global Energy Production (GEP) nu şi-a permis niciodată să influenţeze în vreun fel cetăţenii către  ce formă de încălzire a apartamentelor să opteze. Iată însă că nu toţi gândesc la fel… După cum aţi constatat sunt preşedinţi de Asociaţii care se pretează la astfel de gesturi, în încercarea de a-i determina pe locatari să aleagă altceva decât încălzirea de la CET.

Un subiect care naşte multe suspiciuni şi controverse asupra celor care, odată ajunşi  în posturi călduţe, de preşedinţi şi de administratori de Asociaţii de proprietari,  datorită cetăţenilor care îi numesc, îşi permit ulterior  ca în numele acestora să recurgă la tot felul de abuzuri şi ilegalităţi în detrimentul locatarilor… În mod normal ar fi trebuit să solicităm şi un punct de vedere al Asociaţiei de locatari nr. 27, însă  întrucât am intrat în posesia  declaraţiilor  societăţii Decor Press, ale locatarilor blocurilor de apartamente din această Asociaţie şi a anunţului afişat pe scara blocurilor nu am mai considerat necesar să obţinem şi un punct de vedere al celor incriminaţi. 

Florian TINCU