FOTO: imagini de la căsătoria organizată de   Vrăjitoarea Vanessa…cu doi ”s”, în cinstea neprețuitului său fiu !

O întreagă lume privește cu  emoție și curiozitate nunta  din Regatul Unit. O nuntă de poveste care ne introduce într-o lume de basm cu  familii regale,  prințese,  decoruri ireale , rafinament , eleganță și stil…

Prinţul Harry al Marii Britanii şi logodnica acestuia, actrița Meghan Markle, se vor căsători  în cadrul unei ceremonii oficiale care va combina eleganţa protocolului regal cu strălucirea evenimentelor organizate la Hollywood. Prima pe lista de cumpărături pentru nuntă este, bineînţeles, rochia de mireasă.  Se pare că Meghan Markle a optat pentru o creaţie semnată de Ralph and Russo ce se apropie de 100.000 de dolari.  Designerul britanic i-a creat şi ţinuta pentru fotografiile de logodnă, care a costat 75.000 de dolari.

Cu acest prilej Regina Elisabeta a II-a va oferi un banchet pentru şase sute de persoane. Suverana va plăti în acest scop  în jur de 135 de dolari pentru meniul fiecărui invitat.   La rândul său prinţul Charles oferă un banchet în seara nunţii. Cei două sute de oaspeţi vor fi serviţi cu delicatese şi băuturi în valoare de 68.000 de dolari.

Un cunoscut cofetar londonez va pregăti, pentru nuntă, un tort de lămâie, ornat cu flori de soc. Compania a refuzat să dezvăluie preţul sofisticatului desert, dar se ştie că torturile de nuntă preparate de ei se vând cu câteva mii de dolari.

Capela Saint George va fi decorată cu tradafiri şi bujori albi. Cele mai multe dintre flori vor fi aduse din grădinile regale, însă serviciile de acest tip costă în mod normal aproximativ 70.000 de dolari. Pentru că vorbim despre familia regală britanică, nu vor exista cheltuieli pentru chirii. Ceremonia şi prima recepţie vor avea loc la castelul Windsor, în timp ce  recepţia din seara nunţii va fi organizată la Frogmore House, o altă proprietate a Casei Regale.Câteva mii de dolari vor costa și operaţiunile de logistică. Dacă tragem linie şi adunăm, ajungem la un cost total de cam un milion şi jumătate de dolari.

La polul opus,  nunta anului în România (după cum a fost ea declarată  în emisiunea tabloid, made in  Capatos show), transmisă live de site-uri  de aceeași anvergură, a fost nunta  băiatului (pe persoană fizică, să trăiască !!)  celebrei  vrăjitoare Vanessa.

Din  imaginile oferite de vrăjitoare ( nu călare pe mătură,  ci în fața imensului palat de domiciliu, strivit de  opulență ), am constatat că nunta regală e o  nimica toată  pe lângă  chilabaua celebrului cuplu. Deși bucătarii puși să mestece în ceaune nu aveau brevete de ”master chef” , meniul a cuprins minunății, care mai de care, neîntâlnite never-ever pe masa vreunui rege și amintim aici doar friptura de crocodil la proţap…!

O nuntă atipică nouă, oamenilor de rând, ce s-a desfășurat, conform uzanțelor etnice,  la  mijlocul săptămânii. O  nuntă mare, exotică, al cărui alai a blocat, ca de fiecare dată la un astfel de eveniment, mai multe artere ale  Capitalei!

Și dacă Vrăjitoarea Vanessa şi-a însurat băiatul,  luxul, opulenţa, diamantele şi alte pietre preţioase nu puteau lipsi de la marele eveniment!

În fața „palatului” vrăjitoarei Vanessa,  zeci de  mașini de lux și-au parcat caii putere  ce i-ar fi făcut invidioși pe toți lorzii casei regale britanice. 

În fața curții Palatului,  după un obicei strămoșesc, au fost scoase mese pline cu mâncare, să vadă poporul ce bucate alese îngurgitează tinerele vlăstare ”care este” !  

Odată cu ele au fost scoase și grătarele  pe care carnea la proțap a sfârâit ( inclusiv cea de crocodil) asezonată  cu băutură scumpă de zeci de mii de euro, adusă  tocmai din Dubai,  după cum declara  una dintre membrele clanului,  și ea tot o vrăjitoare profesionistă. Manelele au invadat strada, cartierul, Capitala, până departeeee, în zori!

Ne cerem scuze pentru  asocierea  celor două evenimente,  gest ce aparent ar  putea fi considerat un sacrilegi , dar nu putem să nu comparăm  aceste două lumi  aflate, una de alta, la distanță de ani lumină, mai ales atunci când vorbim de clasă, stil, cultură, educație, etichetă, maniere …

Am dorit ca prin acest exemplu să ilustrăm încă o dată în ce societate bolnavă suntem nevoiți să trăim, la rândul ei aflată , uneori, la ani lumină de lumea civilizată. O Românie care continuă să tolereze astfel de evenimente bizare, mediatizând  persoane condamnate pentru șantaj, indivizi care abia știu să scrie și să citească, pesoane ce nu își vor putea, niciodată, justifica sumele de bani cheltuite…

Ne întrebăm dacă după un astfel de spectacol vulgar, în care atât familiile mirilor, cât și nuntașii, cheltuiesc  ”fără, număr, fără număr”, Fiscul s-a grăbit  (tot la fel de tare  cum o face zilnic cu agenți economici care chiar muncesc, susținând zeci și sute de angajați), de a verifica de unde provin  miile de euro aruncate pe asemenea aroganțe.

***Pentru necunoscători , vrăjitoarea  Vanessa a devenit celebră după ce Oana Zăvoranu a dat-o în judecată pentru șantaj.

(City ZEN)