Comentariile legate de incidentul de sâmbătă noaptea, de la Comana , în care tatăl naşului celor doi miri, Niculae Bădălău,  a avut o altercaţie cu Marin Anton,  continuă să inflameze mass media.  Cu siguranţă că cei mai afectaţi de tot acest incident sunt cei doi tineri căsătoriţi, devenite fără voia lor, victime colaterale.

Asta reiese şi din declaraţia miresei, Roxana Enache, declaraţie  făcută celor de la Antena 3 :  ”Nu are nicio legătură nunta mea cu faptul că (n.red: Anton Marin) e naşul surorii mele. Dacă naşul vrea să îşi vadă finuţa, nu era momentul la nunta mea. Atâta timp cât lista de invitaţi a fost făcută de mine, soţul meu, tatăl şi socrul meu, sora mea nu avea cum să îl invite. Domnul Anton nu s-a regăsit pe lista de invitaţi, cum nu s-a regăsit pe lista niciunui eveniment, la niciun fel de petrecere a familiei mele. Nu am văzut, nu am auzit, nu ştiu nimic. Am auzit doar că domnul Anton e pe terasă, mi-am văzut de treburile mele, nu vreau să îşi bată nimeni joc de nunta mea”.

În contextul creat, postura mirilor este una delicată având în vedere că  mulţi dintre nuntaşi vor deveni curând martori într-un dosar. 

Fără a supăra pe cineva şi mai ales pe mireasă, conform textelor postate on line de unele bloguri chiar în noaptea acestui eveniment ( probabil de la faţa locului!), constatăm că mai degrabă nunta aceasta a fost folosită ca pretext pentru o întâlnire de partid, la nivel înalt; o consfătuire politică la  care  masa a fost asezonată cu lista de schimbări şi demiteri din funcţii ce urmează a se realiza în următoarea perioadă la PSD Giurgiu ( Oare meniul o fi fost însoţit şi de punctele de pe ordinea de zi?)

 

Iată în ce mod împacă  astăzi politicienii noştri, evenimentul de familie cu  politicul şi nu în ultimul rând cu divertismentul.

Spunem asta pentru că la această nuntă se afla tot Biroul Politic al PSD Giurgiu în frunte cu preşedintele partidului,  alături de cei mai influenţi  membri de partid.

Indicaţia conform căreia  printre nuntaşi nu trebuiau să se numere şi politicieni ce fac parte din alte partide, după cum declara mireasa jurnaliştilor de la Antena 3,  întăreşte constatarea noastră exprimată în rândurile de mai sus.

Sunt voci ce susţin că până şi dedicaţiile muzicale, gen: ”Să moară duşmanii mei!” , cântate de Vali Vijelie, au avut acelaşi scop, de a-i intimida atât pe adversarii politici, strecuraţi, subversiv,  printre invitaţi, cât şi pe cei trecuţi pe lista celor ce urmează a fi  înlocuiţi.

Acum nu mai avem altceva de făcut decât să aşteptăm o altă cumetrie,  moţ sau  botez  al  rudelor membrilor de partid pentru a mai afla cine, cu cine va  fi înlocuit şi mai ales când. Căci, doar ăsta este rolul petrecerilor de familie la oamenii politici din România, care altul?!

(Jurnal)