Ce au găsit poliţiştii de frontieră la un control de rutină…

0
603

 

        Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit şi confiscat sute de articole susceptibile a fi contrafăcute…

Marţi , 19 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare, aparţinând unor firme de transport internaţional care efectuează curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în calele autocarelor, 83 articole textile şi 255 perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Posesorii bunurilor, doi cetăţeni români şi un cetăţean turc, cu vârste cuprinse între 52 şi 66 de ani, care nu deţineau documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru produsele transportate, au declarat că le-au achiziţionat din mai multe bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou familiei şi prietenilor.

Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 64.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, actualizată.

(Jurnal)