După ce a fost demisă din funcția de Prefect al județului Giurgiu, datorită algoritmului stabilit între cele două partide de la Guvernare, PNL și PSD, Aneta MATEI a confirmat încă odată că în politica românească funcționează încă sintagma ”orice șut în dos înseamnă un pas înainte!”

În consecință, la scurt timp după ce a primit decizia de numire ca  secretar de stat în Ministerul de Interne, Fostul Prefect de Giurgiu, Aneta Matei, cu care presa locală giurgiuveană a avut o relație de excepție, a dorit să le promită jurnaliștilor giurgiuveni că va rămâne la fel de  deschisă ca și în perioda cât a funcționat ca prefect.

În acest context fostul prefect al județului s-a adresat jurnaliștilor locali:  ”Vă mulțumesc frumos pentru colaborarea de până acum și rămânem în continuare în legătură! ”   

Precizăm că sintagma pe care o aminteam mai sus nu este, în cazul  d-nei Matei, deloc depreciativă, ci dimpotrivă… Calitățile profesionale și morale ale noului ministru secretar de stat au fost cu siguranță recomandările ce au stat la baza numirii în această funcție onorantă.

Aneta Matei ne-a precizat că principala atribuție a domniei sale, în noua sa funcție va fi coordonarea prefecților din toată țara. Adică, dintr-o ironie a sorții, domnia sa  va fi șefa celei ce  tocmai i-a luat locul!!

(Jurnal)