Pompierii giurgiuveni, salvatorii celor care au nevoie de sânge

0
129

Pompierii giurgiuveni participă în perioada 17-28 februarie la o nouă campanie de donare de sânge. Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu și-a propus stabilirea unui calendar de donării programate, astfel încât, în fiecare zi, să existe persoane care să doneze sânge, iar activitatea să se desfașoare în cele mai bune condiții.

Atunci când vrei să ajuți, nimic nu te poate opri, iar salvatorii ISU știu foarte bine acest lucru. La fel și faptul că, în fiecare zi, cineva așteaptă pe un pat de spital un ajutor de la oameni cu suflet mare.

Am răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu, care și-a propus stabilirea unui calendar al donării programate, astfel încât, în fiecare zi, să existe persoane care să doneze sânge, iar activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții.

 Alin, Valentin și George sunt pompierii care au mers, astăzi, la centrul de recoltare din incinta Policlinicii și, prin gestul lor, au ajutat bolnavii care așteaptă transfuzii sanguine”, informează Biroul de Presă al ISU Giurgiu.

Campania „Pompierii, salvatorii celor care au nevoie de sânge” se va desfășura până la sfârșitul lunii, dar acțiunile de donare vor continua pe tot parcursul anului, având în vedere faptul că sunt și pompieri care donează în mod regulat și trebuie să respecte intervalul minim între donări.

Mereu este nevoie de sânge! Primul pas este curajul de a merge la Centrul de Transfuzie Sanguină din incinta Policlinicii, de luni până vineri, de la ora 07:30. Acolo veți fi consiliați, veți beneficia de analize de sânge gratuite și, cel mai important, veți putea salva viața unui om!”, mai precizează ISU Giurgiu.

(Jurnal)