Numărul șomerilor, în continuă creștere. Jumătate dintre șomeri sunt femei!

0
87

Din evidențele reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu reiese, dacă mai era nevoie, faptul că numărul șomerilor, în județ, este în continuă creștere. Situația actuală se datorează disponibilizărilor curente de personal provocate de situația economică existentă, precum și de înregistrarea în bază de date a agenției a absolvenților instituțiilor de învățământ- promoția 2020.

La sfârșitul lunii iulie a acestui an rata șomajului era de 2,74%. Un număr de 2.226 de persoane sunt înregistrate în evidențele instituției pentru căutarea unui loc de muncă, dintre care circa jumătate, 1.213, sunt femei.

Valoarea ratei șomajului la nivelul județului Giurgiu la finele lunii trecute a înregistrat o creștere constantă față de ianuarie 2020 cu 2%, conform aceleiași surse. Din totalul şomerilor înregistraţi, 640 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj și 1.579 de giurgiuveni sunt înregistrați ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Și de această dată, cei mai mulți provin din mediul rural.
Primul loc în clasament îl ocupă șomerii cu vârstă sub 25 de ani, urmaţi de cei din grupa de vârstă între 40 și 49 de de ani. La polul opus se află, însă, persoanele între 25 – 29 de ani.
Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu nivel de instruire liceal, precum și cei cu nivel gimnazial ,care au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM GIURGIU, 32,39% și 31,99%.
Şomerii fără studii si cei cu nivel de instruire primar reprezintă 23,81% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3,15 %.

(Jurnal)