
Joi, 27 august, la sediul Consiliului Județean, a avut loc conferința de presă prilejuită de lansarea proiectului „Management eficient anti-COVID la nivelul DGASPC Giurgiu – MACOV”.
Proiectul a fost aprobat la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 – Axa Prioritară 9: „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID 19”.
După cum precizau cei prezenți la conferință, obiectivul general al proiectului îl constituie consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID 19 de către DGASPC Giurgiu, prin achiziționarea de echipamente / aparatură, materiale și echipamente individuale de protecție, atât pentru angajații DGASPC, cât și pentru beneficiarii de servicii sociale din județul Giurgiu.
„Obiectivele specifice ale proiectului sunt legate de creșterea capacității de răspuns în timp util și eficient la provocările privind furnizarea de servicii sociale în condiții optime și de calitate, în contextul pandemiei de COVID 19. De asemenea, avem în vedere asigurarea de mijloace adecvate de prevenire și protecție împotriva infectării cu virusul SARS – CoV – 2, prin dotarea corespunzătoare a DGASPC Giurgiu. Nu în ultimul rând, este vorba despre creșterea siguranței privind sănătatea angajaților DGASPC Giurgiu, dar și a beneficiarilor de servicii sociale din județul Giurgiu, în special a celor cu risc major”, preciza, în cadrul conferinței, managerul de proiect, Denisa Popazu.
Activitățile proiectului vizează achiziționarea de echipamente și aparatură destinate protejării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și limitarea răspândirii acestuia, materiale sanitare, dezinfectanți, precum și echipamente de protecție.
„Prin implementarea sa, proiectul va conduce la creșterea capacității DGASPC Giurgiu de a furniza servicii de asistență socială în condiții optime și de calitate, la îmbunătățirea condițiilor de siguranță față de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 a angajaților și beneficiarilor, dar și a familiilor acestora, precum și la asigurarea continuității derulării în condiții optime a proceselor de lucru la nivelul Direcției”, a precizat, la rândul său, Gabriel Romanți, reprezentantul DGASPC Giurgiu.
Bugetul total al proiectului este de 4.334.566,70 lei, din care Consiliul Județean Giurgiu suportă suma de 4.034.369,64 lei, iar contribuția DGASPC Giurgiu este de 300.197,06 lei, iar perioada de implementare este cuprinsă între 20 iulie 2020 – 30 aprilie 2021.
(Jurnal)