Numărul persoanelor confirmate cu COVID în creștere la Giurgiu, în ultimele 24 de ore!

0
692
Covid Giurgiu

BULETIN DE PRESĂ 08.03.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 08.03.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 8.239 (dintre care 53 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 6.284;
  • în carantină la domiciliu – 468 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 322 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 22.372 de persoane, dintre care 71 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.896 de cazuri active, dintre care 1.574 spitalizați și 322 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 07 martie a.c., 136 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 16 polițiști locali au desfășurat 70 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 07.03.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 57 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 53 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și din localitățile: Cetatea, Budeni, Crevedia Mică, Florești, Roata de Jos, Ghionea, Poenari, Trestieni, Ulmi, Ogrezeni, Obedeni, Uiești, Bolintin Deal, Bâcu, Vânătorii Mici. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraș și uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.