Numărul cazurilor de COVID-19 la Giurgiu în permanentă crestere: 104 confirmati!

0
550

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.134 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 131 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate.

În Giurgiu, conform informărilor oficiale, situația, la data de 21.04.2020, se prezintă astfel :

  • cazuri confirmate – 104 (dintre care 33 – cadre medicale);
  • cazuri vindecate și externate – 17;
  • în carantină instituționalizată – 158 de persoane;
  • în autoizolare la domiciliu – 313 persoane. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. 

În ultimele 24 de ore, 5 persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 32 de persoane pe cel de carantinare.

În ultimele 24 de ore, 2 noi cadre medicale (o asistentă medicală și o infirmieră) au fost confirmate pozitiv. Starea lor de sănătate este bună, fiind la ora actuală internate la Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (215 polițiști), jandarmerie (82 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (22 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

  • verificarea unui număr de 180 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
  • verificarea a 15 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
  • legitimarea a 1.275 de persoane și verificarea a 752 de autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 330.820 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

Totodată, până acum, 482 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat.

 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți. 

 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.

(Jurnal)