Numărul bolnavilor de COVID-19 în continuă creștere! 36 de cazuri la Giurgiu

0
384

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 08.04.2020:

 • cazuri confirmate – 36;

 • în carantină instituționalizată – 390 de persoane;

 • în autoizolare la domiciliu – 1.202 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 163 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 2 persoane pe cel de carantinare.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (223 de polițiști), jandarmerie (72 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (14 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 • verificarea unui număr de 901 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;

 • verificarea a 32 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;

 • legitimarea a 1.210 persoane și verificarea a 604 autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 355.340 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 • 32 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

 • 25 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;

 • 19 jandarmi la centrele de carantină;

 • sancțiuni aplicate: 13;

 • valoare sancțiuni: 37.800 de lei;

 • persoane verificate la domiciliu: 387;

 • materiale de informare distribuite în centrele de carantină: 17 flyere.

Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 12 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 7 misiuni de transport către unități spitalicești și către spațiile de carantină.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu