Numărul ambarcațiunilor deținute de giurgiuveni depășește cifra de 1.100!!!

0
266

Într-un dialog avut cu directorul Direcției de Taxe și Impozite Giurgiu, Laurențiu ȚINTEA, am obținut câteva informații care, cu siguranță, îi vor interesa pe locuitorii municipiului Giurgiu. 

Reporter: Ce ne puteți spune în privința încasării taxelor de la persoanele juridice și fizice din Municipiul Giurgiu?

Laurențiu Țintea: „De actualitate și mai ales de interes rămâne nivelul încasărilor din impozite și taxe. În acest moment, față de aceeași perioadă a anului trecut, avem o creștere de circa 27%; Este într-adevăr o creștere apreciabilă însă este mult sub nivelul nevoilor administrației locale”.

Reporter: Personalul angajat a răspuns solicitării de a se vaccina, considerând acest lucru ca ceva mai mult decât necesar?

L.Ț:„ Din totalul angajaților cam 60% dintre aceștia s-au vaccinat, ceilalți au imunitate dobândită în urma contactării virusului, situații în care nu au mai dorit să se vaccineze. Eu le-am recomandat tuturor să-și verifice periodic nivelul anticorpilor, iar când acesta scade să dea curs fiecare recomandărilor Guvernului României și să se vacineze.”

Rep: Ce alte măsuri anti Covid se iau în continuare pentru protejarea publicului?

L.Ț. „Am decis să menținem în continuare măsurile stabilite de CNSU cu privire la măsurile de combatere a epidemiei cu coronavirus, ba mai mult, pe lângă purtatul obligatoriu al măștii în instituție, dezinfecție sau păstrarea distanței între contribuabili, am menținut și restricționarea fluxului de oameni la ghișeele sau birourile noastre, asta pentru că în continuare ne trec pragul câteva sute de contribuabili, iar spațiile de care dispunem nu sunt foarte generoase.Oamenii trebuie să înțeleagă că limitarea accesului la 1-2 persoane pe birou/casierie este hotărâtă în favoarea lor, ca măsură de protecție pentru fiecare!”

Rep: Există cazuri speciale în privința celor ce au primit amenzi și nu le-au achitat ?

L.Ț: „Marile probleme cu care ne confruntăm sunt contribuabilii ce  iau amenzi cam pentru aceleași abateri, fie că vorbim de abateri de la regimul rutier, fie că ne referim la abateri de la ordinea publică.

Un caz special este cel al unor prostituate, vreo 4-5, care iau în mod regulat amenzi, iar volumul de plată al acestora se apropie de 100.000 lei, fiecare!! Dar avem și vitezomani ale căror amenzi ating chiar și 40.000 lei!  Toate aceste cazuri se află în executare silită, iar acolo unde nu avem ce executa ne adresăm instanțelor pentru transformarea acestor datorii în ore de muncă în folosul comunității.”

Rep: Câți dintre giurgiuveni sunt posesori de autovehicule în municipiul Giurgiu?

L.Ț. Parcul auto deținut de persoanele fizice se ridică în 2021 la circa 28.000 de autovehicule, bunuri din care noi încasăm anual, circa 3- 3,4 milioane de lei.

Mai interesant este că numărul proprietarilor de ambarcațiuni tinde să crească. Dacă în 2019-2020 erau sub 1000 de proprietari persoane fizice, anul acesta am atins deja cifra de 1100 de deținători de bărci, skyjet-uri sau alte tipuri de ambarcațiuni.

În privința firmelor, statistica ne spune că Giurgiu nu mai este demult o zonă de interes pentru transportatori sau pentru deținătorii de flote auto. Companiile din Giurgiu dețin circa 3000 de autovehicule, care alimentează bugetul local anual cu circa 1-1,1 milioane lei!”

Rep: Cine sunt cei mai prompți contribuabili în privința plății taxelor?

L.Ț: ”Ca întotdeauna, la persoane fizice, primii care își achită datoriile către bugetul de stat sunt cei cu vârste peste 50-55 de ani, iar dintre tipurile de contribuabili, 80 la sută dintre firme achită integral în primele 3 luni ale anului.”

(Ana MAGHERU)