Numărul accidentelor produse de utilizatorii de trotinete electrice este în creștere. Ce vă oferă protecție financiară în astfel de cazuri!

0
566

Numărul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este în creştere în ultimii ani, numai în 2022 fiind înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, potrivit Uniunii Naţionale a Societăţilor de asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Organizaţia citează datele puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit cărora anul trecut au avut loc peste 1.250 de astfel de accidente.

Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se: abaterile de la respectarea regulilor de circulaţie, viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau circulaţia pe sens opus.

În 2022, au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, când au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5″ – conform UNSAR citat de Agerpres.

Și la noi în Municipiul Giurgiu cât și în multe din localitățile județului, sunt întâlnite tot mai des aceste mijloace de mobilitate ce din păcate expun la riscuri majore utilizatorii lor, în general tineri, mai ales atunci când aceștia nici măcar nu trec de vârsta de 10 ani, așa cum deseori am constatat și nu stăpânesc suficient de bine trotineta și nici nu dețin suficiente cunoștinte de legislație rutieră.

Potrivit UNSAR, mai mulţi asigurători au în portofoliu poliţe care oferă protecţie financiară şi pentru astfel de situaţii neprevăzute. Aşadar, în cazul în care o persoană care circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă daune materiale, costurile rezultate pot fi preluate de un asigurător, în baza unei poliţe de răspundere civilă.

În acelaşi timp, pentru cel vinovat, o soluţie eficientă în cazul în care este nevoie de îngrijiri medicale poate fi o poliţă de asigurare de accidente persoane, de sănătate sau de viaţă.

Sursa: CursDeGuvernare