Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 08.10.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 13.529 (dintre care 193 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 560 persoane;

  • în carantină la domiciliu –707 persoane;

  • în carantină instituționalizată – 5 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 67de persoane;

  • în izolare la domiciliu – 483de persoane.

Până în prezent, au fost testate 35.803 persoane, dintre care 346 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore,169 au fost teste RT-PCR, iar 177 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 05.10.2021, în plus faţă de decesele înregistrate atunci, au mai fost înregistrate 5 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Vârsta persoanelor decedate: 44, 66, 66, 73 şi 77 de ani.

La data de 07.05.2021, au fost înregistate 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Vârsta persoanelor decedate: 75, respectiv 76 de ani.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 153.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate132de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşul Mihăileşti şi din localităţile: Grădinari, Clejani, Crevedia, Săbăreni și Bâcu. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)