Noutăți în Liga a 4-a și a 5-a la fotbal, în Campionatul județean Giurgiu

0
309

Duminică,  la întâlnirea cu delegații echipelor de Liga 5-a de fotbal județean din zona de sud au fost stabilite câteva schițe și formule de organizare a campionatului la acest nivel. Aici însă,  spre deosebire de liga 4-a, nu există o limită de timp până la care să se încheie campionatul,  astfel că sunt mai multe variante luate în discuție.

Prima ar fi organizarea într-o singură serie cu toate echipele din zona de sud și de centru a județului, cu jocuri disputate tur-retur, fără etape intermediare.

A doua variantă ar fi cea cu două serii a câte 7,8 echipe , o serie în zona Giurgiu, iar cea de a doua în zona Herăști -Valea Dragului. Iar ultima variantă ar fi cu trei miniserii a câte 5 echipe, cu disputarea  unui  play-off.

Toate aceste formule rămân deocamdată la stadiul de discuții , decizia finală urmând a fi luată dupa data de 1 martie când va fi deja stabilit un protocol de disputare a jocurilor, protocol întocmit de către FRF.

În privința testelor pentru COVID, se vehiculează două variante, prima fiind cea în care jucătorii să fie testati cu PCR, doar la începutul campionatului, iar cea de-a doua fiind cu teste rapide efectuate la două săptămâni sau la o lună.  Dar despre condițiile de disputare ale meciurilor vom reveni cu date certe atunci când se va stabili protocolul final de către FRF.

Până atunci urmează să se stabilească în acest weekend formulele de disputare și de organizare a ligilor a patra și a cincea din seria de Nord.

(I. Ivan)