Noul pod peste Dunăre, parte integrantă a modernizării drumului expres București- Giurgiu

0
680

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, își manifesta public bucuria la aflarea excelentei vești primită de la ministrul Sorin Grindeanu, care, răspunzând unei solicitări a CJ-ului, îl informa că noul pod peste Dunăre va face parte integrantă din modernizarea drumului expres București-Giurgiu, cu o valoare a investiției de peste 300 milioane de euro.

Sorin Grindeanu declara la rândul său despre deblocarea Memorandumului bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019: „Autoritățile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care am propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să ne concentrăm într-o prima fază.

Mai mult, am oferit sprijinul experților români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube.

Pentru a accelera implementarea proiectelor, am convenit reluarea întâlnirilor, la nivel tehnic, a grupurilor de lucru, care vor fi coroborate cu întrevederi trimestriale la nivelul miniștrilor. Următoarea întâlnire ar urma să aibă loc la Giurgiu”.

CJ Giurgiu cunoaște importanța și necesitatea unui nou pod care să continue coridorul european dincolo de Dunăre.

„Macheta, pusă la dispoziție de dl. Roumen Markov, demonstrează că și pe malul prietenilor bulgari există aceeași preocupare. Mai mult, împreună cu fostul prefect de Ruse, dl. Borislav Balgarinov, convenisem să începem diligențe pentru a obține finanțarea necesară” declara Dumitru Beianu.

(Jurnal)