Noul model Dacia Duster, care a fost prezentat la Salonul de la Frankfurt în septembrie, poate fi comandat acum în România, prin intermediul SC EUROCAR SERVICE.

Gazde primitoare ale lansării pe piața giurgiuveană a noului model DACIA au fost administratorul SC EUROCAR SERVICE SA Giurgiu, Noruț Stănișteanu, și directorul acestei societăți comerciale, Liviu Simion. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, în cadrul Operațiunii „Porți Deschise”, acțiune ce se încheie duminică, 10 decembrie. 

 „Producătorul auto propune două versiuni pentru motorizările pe benzină și trei versiuni pentru motorizările diesel.

Cel mai cunoscut model al mărcii Dacia se reînnoiește. La exterior, noul Duster se prezintă cu un design care exprimă robustețe, iar interiorul, complet nou, este confortabil și ergonomic”, spunea, la lansarea giurgiuveană, Noruț Stănișteanu.

Partea frontală a noului Duster adoptă un stil robust şi impozant. Modelul beneficiază de un calandru nou, încadrat de blocuri optice extinse în lateral, care accentuează lățimea percepută a mașinii.

„Noul Duster păstrează capacitățile off-road care au contribuit la succesul primei generații. Acest lucru este posibil datorită caracteristicilor sale dimensionale care nu se îndepărtează de cotele predecesorului său: 4,34 m lungime și 1,80 m lățime.

Noul Duster dispune de un nou sistem de direcție, asistat electric. Acesta permite reducerea cu 35% a efortului la volan în timpul manevrelor, în special al parcărilor la viteză redusă.”, spunea, la rândul său, Liviu Simion.

Gradul de demultiplicare diminuat cu 6 % permite astfel o manevrare mai directă și mai precisă atât în oraș cât și la viteze mai ridicate pe șosele virajate. Direcția este echipată cu un sistem care adaptează nivelul de asistență la viteza vehiculului, ceea ce permite o mai bună menținere a traiectoriei pe porțiunile lungi de autostradă. În plus, sistemul filtrează reacțiile mai bruște ale direcției în cazul rulării pe teren accidentat.

 

Sistemul multiview camera (care cuprinde patru camere de filmat: una frontală, două laterale și una în spatele vehiculului), îi permite șoferului să observe mai bine ce se află în jurul mașinii sale.

Noul Duster este echipat cu o gamă de motoare care beneficiază de expertiza Groupe Renault și al căror preț este în continuare la fel de accesibil.

Printre cei care au descoperit noul DACIA DUSTER s-a numărat și primarul municipiului, Nicolae Barbu.

(JGR)

2 COMENTARII