Recent, europarlamentarul liberal Dan Motreanu a primit o nouă funcție în cadrul Comisiei Europene. Conform declarației sale, este vorba despre funcția de raportor pentru Opinia Comisiei de Agricultură din Parlamentul European asupra Noului Plan de Acțiune pentru Economia Circulară.

Economia circulară reprezintă un model de producție și consum care presupune reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor pentru a extinde ciclul de viață al produselor.
În prezent, numai 12 % din materialele și resursele secundare sunt reintegrate în economia europeană, ceea ce a determinat Comisia Europeană să propună un nou Plan de acțiune pentru economia circulară.
Iar rolul fermierilor în desenarea economiei viitorului este esențial, având în vedere că resursele planetei sunt din ce în ce mai limitate. Reutilizarea deșeurilor din agricultură, considerate acum nefolositoare, va reduce costurile de producție, va crește profitul agricultorilor și va ajuta, totodată, la ecologizarea fermelor. Regândirea modului în care producem și reciclăm ne va ajuta nu doar să protejăm mai bine mediul, ci va atrage și noi investiții și, implicit, va ajuta la crearea de locuri de muncă”, scria, pe contul său de socializare, eurodeputatul Dan Motreanu.

(Jurnal)