După tragedia petrecută marţi, 9 aprilie, în zona Rudărie, când o femeie în vârstă de 63 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost acroşată de un TIR, s-a luat decizia ca toate maşinile de mare tonaj să fie deviate prin Vama veche.

Anunţul a fost făcut de primarul Nicolae Barbu în cadrul celei mai recente conferinţe de presă de miercuri, 10 aprilie.

„Noi am spus încă de acum şapte ani, că acceptăm să lăsăm TIR-urile şi alte maşini să treacă prin Poliţia Locală, pe drumul vechi. Merg pe acolo, panta era făcută, noi am acceptat această deviere. Nu prea era confortabil, dar asta este…Vorbim cu cei de la Poliţia de frontieră să deschidă şi ei, ca să nu mai treacă autovehiculele pe şoseaua asta din Rudărie, care este improprie şi care an de an ne aduce cheltuieli, pentru că nu are infrastructura. Aceea este o şosea care să ţină 7,5 tone, rar de tot 40. Dar când vii cu 2000 de TIR-uri zilnic, de 40 de tone, şi vibrează în toate felurile, nu doar şoseaua, dar şi casele oamenilor de acolo au de suferit. Cei de la Poliţia de frontieră au refuzat, pe motiv că le aparţine lor. Au trecut anii, acum toată zona este cuprinsă în Masterplanul început încă din 2012. S-a semnat un proiect de execuţie a unui drum de centură, şi după ce va fi gata, TIR-urile vor circula pe acolo. Până una, alta, se va circula, aşa cum v-am spus, prin vechea Vamă! E păcat că a fost nevoie de o tragedie, ca cea de pe 9 aprilie, ca Poliţia de Frontieră să ia decizia, de ieri (n.r. – 9 aprilie) până astăzi, să deschidă şi bariera lor”, a spus primarul Nicolae Barbu.

Lucrările pentru a fi dat în folosinţă noul traseu sunt în plină desfăşurare: se asfaltează, de către ADPP Giurgiu, drumul de acces, urmează ca cei de la Giurgiu Servicii Publice să pună la punct şi iluminatul public în zonă, astfel încât în cel mai scurt timp (chiar de joi, 11 aprilie, conform declaraţiilor primarului Barbu) traficul rutier să fie deviat pe noul traseu.

(Jurnal)