De curând, Primăria municipiului Giurgiu a redeschis Complexul Stejarul situat în pădurea Bălănoaia. Locația modern reamenajată dispune pe lângă teren de sport și de o piscină generoasă, unde în aceste zile toride este recomandat să mergi pentru a te răcori.

Ceea ce însă nu știu mulți giurgiuveni este faptul că la această piscină se poate face gimnastică în apă. Am fost bineînțeles curioși să aflăm cât mai multe lucruri despre această modalitate de a face sport, a ne întări muscultatura și bineînțeles de a arde calorii. Pentru aceasta i-am adresat câteva întrebări profesoarei de educație fizică și sport Corina Falan Ciocîltan, antrenorul care se ocupă de acest tip de antrenamente.

Reporter: De ce Aqua Gym?

C.F.C.: „Dacă nu ai mai făcut sport demult timp sau poate niciodată, iar condiția ta fizica lasă de dorit, dacă te simți stresată sau încărcată de presiunea de zi cu zi, dacă esți însărcinată sau abia ai născut, este momentul pentru a începe AQUA GYM.

Spun asta, deoarece în apă resimțim doar 10% din greutatea corporală, impactul exercițiilor asupra articulațiilor fiind minim, riscul de accidentare foarte scăzut, iar mușchii sunt lucrați la intensitate ridicată dacă îți dorești asta.

Un alt avantaj al acestor antrenamente este că nu trebuie să știi să înoți, arzi caloriile și îți întărești musculatura într-un mod cât se poate de distractiv și cu protecție maximă când vine vorba de articulații, probleme lombare, cervicale sau frecventele probleme ale genunchilor.”

Reporter: Cui se adresează acest tip de gimnastică în apă?

C.F.C: „Clasa de Aqua Gym se adresează atât începătorilor cât și celor cu un nivel ridicat de pregătire fizică. Mișcările ample de picioare și brațe oferă antrenament aerobic pentru a arde grăsimi și consolidează sistemul cardiovascular. În apă, gravitatea este aproape zero și te face să-ți muncești abdomenul și articulațiile. Mișcările rapide sunt grele și fiecare face cât poate, nivelul apei ar trebui să fie, până la piept, astfel încât mâinile vor fi sub apă, atunci când acestea sunt în lucru.

Într-o sesiune de Aqua Gym pui în mișcare toți mușchii corpului fără să resimți un efort prea mare. Apa opune rezistență în timpul mișcărilor pe care le faci și consumi astfel mai multă energie. Poți arde până la 500 calorii într-o singură ședință de gimnastică în apă.”

Reporter: Care sunt beneficiile gimnasticii în apă?

C.F.C.: „Gimnastica în apă are un efect benefic asupra stării de spirit, înlătură stresul, anxietatea și te pune nu doar fizic, ci și psihic într-o formă excelentă. În timpul activității fizice în apă nu vei simți nevoia de a consuma apă, dar nivelul de deshidratare este mult mai mare, deci trebuie să te hidratezi foarte bine pe tot parcursul antrenamentului.

Acest antrenament se adresează tuturor vârstelor, fiind un mediu terapeutic ideal”.

Reporter: Când se desfășoară aceste ședințe de Aqua Gym? Dă-ne mai multe detalii despre locul unde te vor găsi cei care vor să se înscrie la aceste ședințe.

 C.F.C.:Îi aștept marțea, joia și vinerea începând cu ora 19:00 la piscina Stejarul. Pentru programări și rezervări, puteți suna la telefon 0767771293 sau puteți scrie și urmări pagina de Facebook și Instagram Ciociltan Falan Corina.”

I-am mulțumit Corinei pentru aceste precizări, menite, sper, să vă facă să încercați ceva inedit.

Menționez faptul că antrenoarea clasei de Aqua Gym este instructor și profesor de educație fizică și sport cu o vechime de peste 18 ani în acest domeniu.

Nu știu cum v-am stârnit vouă curiozitatea, dar eu cu siguranță voi fi prezentă, diseară, la piscina Stejarul pentru a mă încărca pozitiv și a-mi îmbunătăți condiția fizică.

(Ana Magheru)