Vineri, 16 iulie, Grecia a raportat aproape 2.700 de noi infectări cu SARS-CoV-2. Epidemiologii eleni avertizează că în luna august ar putea fi chiar şi 10.000 de cazuri pe zi. Datorită creșterii numărului de infectări cu coronavirus, guvernul elen impune noi reguli de sănătate publică. 

Astfel, patronii restaurantelor și ai altor locuri de divertisment trebuie să declare dacă funcţionează doar pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau dacă au spaţii amenajate pentru grupuri mixte de clienţi.

Măsura se aplică deja de vineri şi va fi valabilă până la sfârşitul lunii august. Spaţiile din interior vor fi deschise numai pentru persoanele imunizate cu un ser anti-COVID sau pentru cei care atestă că au trecut prin boală.

Doar spaţiile în aer liber pot funcţiona pentru aşa-numitele „grupuri mixte”, iar la intrare nu se fac verificări. Proprietarii de localuri care nu respectă regula vor fi amendați cu până la 10.000 de euro și riscă suspendarea licenţei de funcţionare până la 60 de zile.

Și încă un lucru extrem de important pentru românii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia este acela că destinația turistică preferată de români, a trecut din zona verde, în zona galbenă. Astfel, românii veniți din Elada trebuie să stea în carantină la intrarea în România, excepție făcând persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ.

(Jurnal)