Noi reguli în CODUL RUTIER . Ce vor trebui să știe PIETONII pentru a nu fi amendați

0
411

Noul Cod Rutier vine cu prevederi clare pentru pietoni, pentru a reduce numărul accidentelor și deceselor în rândul acestora. Mai exact, conform noului Cod Rutier, atunci când sunt în trafic, pietonii trebuie să circule pe trotuare, iar dacă acestea nu sunt disponibile, să circule pe marginea drumului.

De asemenea, pietonii pot traversa numai atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Atunci când culoarea devine intermitentă, pietonii trebuie să grăbească trecerea.

Pietonii mai trebuie să știe că în momentul în care se apropie un vehicul al autorităților, acesta din urmă are prioritate dacă are sirena și girofarurile aprinse. Pietonii care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.

Pe de altă parte, în Codul Rutier, există prevederi foarte clare și pentru conducătorii auto. Din cauza unei greșeli banale, aceștia pot primi amenzi de până la 1.500 de lei. Spre exemplu  puteţi primi amendă (1.500 de lei) pentru că murdăriți carosabilul cu noroi. Autoritățile susțin că noroiul lăsat pe carosabil de către șoferii teribiliști poate deveni periculos, și că alte autoturisme care trec prin zona respectivă ar putea să sufere avarii serioase, scrie RTV. În ultimele zile, din acest motiv, autoritățile au dat amenzi în valoare de 5.500.

(Jurnal)