Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea sistemului de transport public din municipiul Giurgiu și zona sa metropolitană

0
288

În cursul săptămânii trecute, Primăria municipiului Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu au primit aprobarea pentru finanțarea unui proiect depus prin PNRR.

Astfel, aproximativ 12,5 milioane de euro vor fi investiți în proiectul „Modernizarea și dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Giurgiu si zona sa metropolitană” , proiect pentru care a fost câștigată finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Investiția presupune achiziția a 16 microbuze nepoluante și 17 autobuze electrice, precum și lucrări de construcții pentru branșarea stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Prin intermediul acestui proiect va fi realizată înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public ce are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi și sporirea siguranţei rutiere în zonele urbane, prin soluţii digitale şi ecologice de transport.

Din zona metropolitană a municipiului Giurgiu fac parte 14 comune: Băneasa, Daia, Frățești, Gogoșari, Gostinu, Izvoarele, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Stoenești și Toporu”, informează Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)