Noi detalii în cazul deținutului ucis la Penitenciarul Giurgiu, în ziua de Crăciun

0
1199

Așa cum scriam anterior un deţinut închis în Penitenciarul de Maximă Siguranță -Giurgiu a murit în prima zi de Crăciun, după o bătaie cu colegul de cameră.Decesul victimei a survenit în baia celulei, după ce victima a primit o lovitură, după  arată datele preliminare din anchetă.

În dimineața zilei de Miercuri, în jurul orelor 05.30 între doi deţinuţi închişi în regim de maximă siguranţă a avut o altercaţie spontană: „Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, conflictul spontan şi decesul deţinutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri. Personalul unităţii a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor, fiind declarat decesul. Deţinutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical”, a comunicat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), potrivit Mediafax.

În penitenciar a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară faţă de deţinutul implicat, mai arată sursa citată.

„Totodată, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, a precizat ANP.

(Jurnal)