Pacientul „zero” infectat cu noua tulpină de coronavirus, din Giurgiu, tânăra de 27 de ani din localitatea Câmpurelu, s-ar fi infectat de la socrul său, importator de utilaje agricole second-hand.

De altfel, soțul acesteia ar fi declarat, la un post național de televiziune, că în familia lor sunt patru persoane infectate: tânăra, socrii și un angajat al fermei.

Familia nu îşi explică de unde ar fi putut să ia virusul, în condiţiile în care nu au călătorit în afara ţării şi nu au intrat în contact cu nicio persoană venită din Marea Britanie.

Toata familia este bine, nu avem nicun fel de probleme cu starea de sănătate. A fost o simpla răceala și atât. O banală răceală! Nu a avut gust, nu a avut miros.

Am fost până în Crăciun la cumparaturi, în supermarket… Sărbătorile le-am făcut acasă, și de Crăciun și de Revelion. Nu am ieșit din țară, se poate verifica!

Eu nu sunt bolnav și nici copilul cel mare, nu am avut niciun simptom și am ieșit negativi. Trăim toți într-o casă”, a declarat bărbatul, care a fost testat negativ.

Surse apropiate familiei au precizat că, în urmă cu puțin timp, socrul femeii, care s-ar ocupa și cu importul de utilaje agricole second-hand, s-ar fi întors din străinătate, mai exact din Europa de Vest, de unde ar fi adus câteva utilaje de acest tip.

(Jurnal)