Așa cum se întâmplă aproape în fiecare sfârșit de săptămână, polițiștii giurgiuveni dau nas în nas cu indivizi ce, după consumul mai multor pahare din licorile lui Bachus, urcă la volan. Patru asemenea persoane au fost surprinse în trafic în intervalul 22 – 24 martie de către polițiștii serviciului rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Astfel, primul caz a fost înregistrat vineri, 22 martie a.c., când, în jurul orei 16.30, polițiștii au depistat un tânăr de 24 de ani din comuna Colibași, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 412, în localitatea Dobreni, județul Giurgiu, sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.67 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei 16.30,  polițiștii au depistat un bărbat de 51 de ani, din municipiul București, care conducea autoturismul pe strada 1 Mai, în localitatea Mihai Vodă, județul Giurgiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,28 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto depistați au fost conduși la unități sanitare unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în cele două cauze dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei 16.20, polițiștii giurgiuveni au depistat pe strada Unirii, din municipiul Giurgiu, un tânăr de 28 de ani, din comuna Afumați, județul Ilfov,  în timp ce conducea autoturismul având permisul de conducere suspendat din anul 2016, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,52 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tânărul a fost condus ulterior la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Duminică, 24 martie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe șoseaua Bălănoaiei, din municipiul Giurgiu, județul Giurgiu, un tânăr de 32 ani, din comuna Putineiu, județul Giurgiu, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și sub influența băuturilor alcoolice.

Persoana depistată fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,93 mg./l. alcool pur în aerul expirat și a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări a reieșit faptul că autoturismul i-a fost încredințat tânărului, pentru a fi condus pe drumurile publice, de proprietarul autovehiculului, un bărbat de 48 ani din aceeași localitate (care se afla în autoturism în momentul depistării), deși știa că tânărul nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  refuzul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și încredințarea cu bună știință a unui vehicul spre a fi condus de către o persoană ce nu posedă permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice.