În urmă cu două zile (11 iulie) scriam despre un accident  ce a avut loc la  ora 1,30, pe calea ferată, la pasajul CF din Bălănoaia, kilometrul feroviar 6+145, pe relaţia Giurgiu – Videle,  eveniment în urma căruia un autotren a fost acroşat de un tren marfar.

În urma  impactului  a rezultat avarierea autotrenului, a locomotivei, a liniei de cale ferată şi a materialului rulant, nefiind înregistrate victime”, se arată într-un comunicat transmis duminică de către IPJ Giurgiu.

Conducătorul autotrenului, un bărbat de 43 de ani, din oraşul Videle, judeţul Teleorman, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. Şi mecanicul de locomotivă, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Buzău, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind, de asemenea, zero.

Trenul avea în componenţă 23 de vagoane cisternă încărcate cu păcură şi benzină, iar în urma impactului s-au scurs pe sol câteva sute de litri de carburant din rezervoarele locomotivei şi ale autotrenului

În cauză a fost întocmit „dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, degradare ori aducerea în starea de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevra sau intervenţia”.

(Jurnal)