În cursul lunilor decembrie și ianuarie Administratia Zonei Libere Giurgiu a achizitionat câteva mașini  de manipulat mărfuri: un Motostivuitor Marca Heli model CPCD35 și un Graiffer model RCC4C.

După cum ne declarau reprezentanții conducerii Zonei Libere, aceste achiziții au un beneficiu major având în vedere timpii de descărcare a mărfurilor de pe cheu.

În ceea ce privește Motostivuitorul Heli triplu-catarg, el ridică o greutate de 3500 kg și ajută la descărcarea și încărcarea mărfurilor pentru clienți și parteneri.

La rândul său Graifferul are o capacitate de încărcare de 4 mc și este actionat prin radio-telecomandă de către macaragiu, asigurând o normă de descărcare de cca 350-500 tone pe schimbul unei ture lucrătoare în care sunt implicați macaragii, motostivuitoriști, docheri, electricieni etc.

Prin aceste achiziții Zona Liberă Giurgiu asigură livrarea mărfurilor, clienților și partenerilor, într-un timp mult mai scurt, având în planurile de dezvoltare creșterea capacităților de manipulare a mărfurilor la cheu, cu cca 20% în acest an.