Instituția Prefectului – Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 24.02.2022:

  • cazuri confirmate pozitiv de la începutul pandemiei – 26.904 (dintre care 174 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate de la începutul pandemiei – 21.142;

  • în carantină la domiciliu în prezent – 258 de persoane;

  • în carantină instituționalizată în prezent – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) în prezent – 64 de persoane;

  • în izolare la domiciliu în prezent – 1.701 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 57.351 de persoane, dintre care 319 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 150 au fost teste RT-PCR, iar 169 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 22, respectiv 23 februarie , au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 78, respectiv 85 de ani, care prezentau comorbidităţi, una dintre acestea fiind vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-a produs la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 469.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

        Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşul Bolintin Vale şi din localităţile: Bolintin Deal, Săbăreni, Joița, Ogrezeni, Grădinari. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

        Instituția Prefectului – Județul Giurgiu face apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                           Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)