”România se află  în plutonul celor mai mari producători europeni la șase culturi vegetale!” scrie ministrul Economiei, Niculae Bădălău într-o recentă postare pe blogul său personal.

Ministrul continuă publicând câteva date ce relevă performanțele obținute de fermierii români în Agricultură : Mai precis, România s-a situat pe locul patru, în Uniunea Europeană, la producția de grâu, cu 7,3% din totalul producției UE, în condițiile în care ponderea culturii grâului în suprafaţa totală cultivată cu grâu în Uniunea Europeană a crescut, faţă de anul precedent, cu 0,5%.
Totodată, țara noastră a ocupat primul loc la producția europeană de porumb, fiind și cel mai mare cultivator de porumb boabe din UE (mai mult de o pătrime). Ponderea în totalul culturilor cu porumb europene a crescut, în anul 2018, cu 0,4%, comparativ cu anul 2017 – mai precizează ministrul Bădălău.

De asemenea, România a ocupat primul loc în Europa, la producția de floarea soarelui, și primul loc la suprafaţa cultivată cu floarea soarelui (aproximativ o pătrime din suprafaţa totală cultivată cu floarea soarelui în UE).

(Jurnal)