Într-o recentă postare pe facebook, ministrul Economiei, președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălau a dorit să facă o prognoză privind proiectele de investiții acordate de Guvern. Conform ministrului: Programul guvernului de acordare a ajutoarelor de stat pentru proiecte de investiții semnificative dă rezultate remarcabile. 2019 va fi anul investițiilor și se va îndeplini angajamentul guvernării PSD de a face din investiții un motor de creștere economică!

În același context senatorul giurgiuvean a venit și cu câteva exemple concrete: Dacia anunță o investiție de 100 de milioane de euro, care va crește producția de mașini la 400.000 de unități pe an, începând din septembrie 2020.

Subvenția Guvernului – respectiv ajutorul de stat în cadrul programului dedicat investițiilor semnificative – este de 25 de milioane de euro, adică 25% din totalul de 100 de milioane de euro – a mai spus ministrul. 

Un astfel de sprijin a fost/este fără îndoială un argument puternic pentru orice investitor! Iar exemplul Dacia arată cu prisosință că modelul de lucru/mecanismul economic gândit și aplicat de guvernul PSD funcționează din plin. Nu doar că va crește producția și implicit veniturile companiei dar și ale statului, ci se vor înființa și noi locuri de muncă.

Aceasta este în fapt o mostră elocventă a modului în care programul de guvernare al PSD a reușit să aducă creștere economică robustă și consistentă la nivel național, pe baza căreia s-au mărit salariile și pensiile.

De precizat faptul că din luna septembrie 2020,  Groupe Renault România va majora producţia fabricii de la Mioveni la 400.000 de maşini, printr-o investiţie de 100 milioane euro.

 

(Jurnal)