Niculae Bădălău, întâlnire cu Directorii companiilor din domeniul resurselor minerale ne-energetice: Îmi doresc ca industria românească să creeze valoare adăugată, nu să ne limităm la exportul de materie primă

1
156

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău și Secretarul de Stat Constantin Ivan, care gestionează domeniul resurselor minerale ne-energetice, au avut astăzi o întâlnire cu Directorii Generali ai companiilor din portofoliul ministerului ce activează în acest sector industrial.

În cadrul întâlnirii, Ministrul Economiei a declarat că-și dorește ca industria să devină motorul economiei românești și principalul beneficiar al creșterii economice. Niculae Bădălău a argumentat ferm în favoarea retehnologizării și a unei industrii active, care să producă plus valoare și produse cu valoare adăugată mare. În acest context, Ministrul Economiei a încurajat fiecare companie în parte să elaboreze un proiect de dezvoltare și a pus în vedere fiecăruia dintre participanți faptul că producția stă la baza creșterii economice sănătoase.

Obiectivul nostru este să dezvoltăm România. Eu am o gândire orientată spre dezvoltare și sunt în favoarea retehnologizării. Îmi doresc să creăm valoare adăugată și plus valoare, nu doar să exportăm resure brute sau materie primă. Creșterea economică sănătoasă este cea bazată pe producție și pe valoare adăugată. Vă îndemn pe fiecare să gândiți o proiecție de dezvoltare a companiei dumneavoastră, având în vedere resursele disponibile, portofoliul de clienți și nișele de pe piața europeană. Totodată, vă îndemn să avem în vedere și oportunitățile de care putem profita, pentru a ajuta acest sector economic și pentru a permite capitalizarea comapniilor. Soluții există, este important să gândim cum le așezăm. Ca țară, trebuie să învățăm din nou să mergem și trebuie să învățăm din nou să construim”, a declarat Ministrul Economiei Niculae Bădălău.

Întâlnirea cu Directorii Generali ai companiilor aflate în portofoliul Ministerului Economiei ce activează în din domeniul resurselor minerale ne-energetice vine la doar câteva zile după ce Niculae Bădălău a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din industria națională de apărare.

1 COMENTARIU

  1. […] Ministrul Economiei, Niculae Bădălău și Secretarul de Stat Constantin Ivan, care gestionează domeniul resurselor minerale ne-energetice, au avut astăzi o întâlnire cu Directorii Generali ai companiilor din portofoliul ministerului ce activează în acest sector industrial. În cadrul întâlnirii, Ministrul Economiei a declarat că-și dorește ca industria să devină motorul economiei românești și principalul beneficiar al creșterii economice. Niculae Bădălău a argumentat ferm în favoarea retehnologizării și a unei industrii active, care să producă plus valoare și produse cu valoare adăugată mare. În acest context, Ministrul Economiei a încurajat fiecare companie în parte să elaboreze un proiect de dezvoltare și a pus în vedere fiecăruia dintre participanți faptul că producția stă la baza creșterii economice sănătoase. “Obiectivul nostru este să dezvoltăm România. Eu am o gândire orientată spre dezvoltare și sunt în favoarea retehnologizării. Îmi doresc să creăm valoare adăugată și plus valoare, nu doar să exportăm resure brute sau materie primă. Creșterea economică sănătoasă este cea bazată pe producție și pe valoare adăugată. Vă îndemn pe fiecare să gândiți o proiecție de dezvoltare a companiei dumneavoastră, având în vedere resursele disponibile, portofoliul de clienți și nișele de pe piața europeană. Totodată, vă îndemn să avem în vedere și oportunitățile de care putem profita, pentru a ajuta acest sector economic și pentru a permite capitalizarea comapniilor. Soluții există, este important să gândim cum le așezăm. Ca țară, trebuie să învățăm din nou să mergem și trebuie să învățăm din nou să construim”, a declarat Ministrul Economiei Niculae Bădălău. Întâlnirea cu Directorii Generali ai companiilor aflate în portofoliul Ministerului Economiei ce activează în din domeniul resurselor minerale ne-energetice vine la doar câteva zile după ce Niculae Bădălău a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din industria națională de apărare. Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Niculae Bădălău, întâlnire cu Directorii companiilor din domeniul resurselor minerale ne-energe… […]