Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat , într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Giurgiu, că TVA-ul va putea fi restituit curând în doar 3 zile şi că nimeni nu va mai putea să facă evaziune la această taxă. El   a precizat că firmele care lucrează corect nu vor avea nicio problemă. Mai rămâne de stabilit dacă TVA-ul va fi capitalizat de firme – a mai precizat liderul PSD. 

TVA-ul astăzi este o temă naţională şi indiferent de opoziţie pentru că există o opoziţie a firmelor, există o opoziţie a corporaţiilor, prin această măsură considerăm că vom câştiga la buget şi este foarte clar că nimeni nu mai poate să facă evaziune la TVA pentru va fi cont separat, în trei zile maximum firmele îşi vor recupera TVA şi se va vedea de fiecare dată unde se duc banii. (…)

Mai există un vid în lege în care acumulau TVA sume mari şi după aia închideau firma, o băgau în insolvenţă, iar acum lucrul ăsta cu TVA-ul nu se va mai întâmpla, firmele care lucrează corect nu vor avea nicio problemă, a declarat Niculae Bădălău.

Jurnal