Nici  nu și-au văzut bine sacii în căruță și iată că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR),  a și prins glas , sărind la gâtul liderului UDMR…!

Conflictul s-a iscat de la declarația Președintelui UDMR, Kelemen Hunor,  care , luni, 7 decembrie, a spus  la RFI că nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, referindu-se evident,  la intrarea AUR în legislativ, după alegerile de duminică.

Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetațenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe si cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de asa ceva în Parlamentul României, în 2020″, a spus Kelemen.

AUR a reacționat la declarația UDMR,  transmițând că, de fapt, formațiunea maghiară este cea care  „nu își are locul” în  legislativ.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a catalogat drept „absurde” declarațiile lui Kelemen Hunor, care consideră că ”AUR nu are ce căuta în Parlament”, arată copreședintele formațiunii, George Simion , citat de Știrile Pro Tv. 

UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidati etnici  maghiari  în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă,  constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii entice.

Liderul AUR a mai declarat că , în acest sens va demara o  campanie națională pentru modificarea Constituției, în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii entice…

AUR a obținut un rezultat nescontat de bun, de 9% la alegerile parlamentare si a intrat astfel în Parlament, în timp ce UDMR a întrunit abia 5% din voturile alegătorilor, potrivit rezultatelor parțiale.

Această părere a trecerii UDMR-ului, un partid abonat dintotdeauna la alianțele cu partidele aflate la Guvernare ,  într-o binemeritată  Opoziție, este împărtășită și de alți politicieni și reprezentanți ai mass media, însă în acest moment  lui  cu PNL-ul  pare a fi crucială…

(Jurnal)