Deși nimeni nu îi cota cu șanse de a accede în parlament, cei de la Partidul AUR au obținut, în final, peste 9 procente la nivel național, și peste 5 procente în județ, producând, probabil, cea mai mare surpriză în aceste alegeri.

Pentru a afla care a fost cauza obținerii acestor rezultate, l-am contactat pe liderul din Giurgiu, Florian Diaconu, care a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„În această situație am ajuns simplu, din nemulțumirea românilor, din bătaia de joc timp de 30 de ani a politicienilor, care ne-au oferit România pe care o avem astăzi, iar românii nu sunt chiar atât de naivi pe cât au crezut politicienii noștri.

Am găsit nișa nehotărâților și nemulțumiților, o nișă destul de mare, în care am reușit să atragem doar o parte a lor, dar vă garantez că la alegerile viitoare rezultatul va fi altul, mult mai mare”.

Despre viitor, Florian Diaconu spunea că speră ca formațiunea să devină un partid puternic, accentuând, din nou, faptul că nu vor exista alianțe nici cu PSD, nici cu PNL sau cu alt partid, lăsându-i pe politicienii vechi să își arate adevărata față în care sunt ei cu ei, și poporul deoparte.

Totodată, mulți români i-au asociat, cumva, pe cei de la Partidul AUR cu partidului lui Vadim Tudor, PRM, însă Florian Diaconu a ținut să demitizeze această asociere: „PRM este de orientare de stânga, noi suntem de orientare de dreapta. Suntem conservatori, suntem pro familie, pro creștini, pro biserică, avem cu totul alte valori față de România Mare. Ei au un fel de nostalgie a comunismului, sunt cu totul altceva…Noi suntem creația patrioților, suntem creația naționaliștilor.

Este timpul statelor suverane și al națiunilor, nu al globaliștilor”.

În ceea ce privește perioada următoare, dar și targeturile pentru județul Giurgiu, Florian Diaconu a mai precizat:

„Vom fi din ce în ce mai organizați pe Giurgiu, în timp. Ce am reușit eu să fac într-o lună și jumătate ați văzut la rezultate. Dar la alegerile viitoare vom fi mult mai bine organizați, vom avea organizații locale cel puțin pe bazinele electorale mari: Bolintin, Giurgiu, Prundu, Comana. Din acest moment, începem construcția noului partid, pentru a ne promova ideile, și pentru a atrage cât mai mulți nehotărâți de partea noastră.

Așteptăm redistribuirea, la prima la nu cred că vom avea șanse, dar sperăm la cea de a doua…”

(Jurnal)