Cu ocazia centenarului nașterii Regelui Mihai I, Organizația Edu DOC derulează în Giurgiu un proiect educațional cofinanțat de AFCN în sesiunea I 2021, iar una dintre acțiuni a fost proiecția filmului „Războiul Regelui”, derulată luni seară, în curtea Liceului Tudor Vianu, cu participarea elevilor din clasele X-XI.

Activitatea s-a desfășurat în prezența nepotului Majestății Sale, Regele Mihai I, domnul Nicolae Medforth –Mills, cel care a prezentat filmul publicului giurgiuvean, bucurându-se de apreciere în rândul privitorilor.

La această seară omagială, Primăria Municipiului Giurgiu a fost reprezentată de viceprimarul Marian Damian și de către administratorul public, Ionel Muscalu, cel din urmă oferindu-i invitatului special o plachetă comemorativă dedicată Reginei Maria a României, cea căreia municipalitatea giurgiuveană i-a înălțat un bust în centrul orașului, în semn de profundă recunoștință.

Seara a fost una mai mult decât agreabilă între organizatori și participanți, programul de educație vizuală de la Giurgiu cuprinzând pentru liceeni și workshop- uri de storytelling vizual și fake news.

Proiectul este conceput și implementat de The L Studio, co – finanțat de AFCN și se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Aristoteles Workshop, Chainsaw Film Production, Actiwe Watch” – anunță Primăria Giurgiu.

(Jurnal)