Negocierile pentru funcțiile de prefect aruncă „în aer” PNL-ul: cine ar putea veni la Giurgiu!

0
1344

Numirile de noi prefecți sunt pe cale să genereze un scandal cât casa în PNL. Motivul este simplu: ALDE ar urma să primească 6 prefecți, iar PMP alți 3, ceea ce, evident, îi nemulțumește pe șefii organziațiilor liberale din județele vizate. Deocamdată, Ludovic Orban a făcut doar destituiri de prefecti și o singură înlocuire, negocierile nefiind finalizate.

Informația că Ludovic Orban a negociat cu ALDE și PMP locuri de prefecți care se cuveneau liberalilor a fost fitilul pentru o adevărată răzmeriță în unele județe, deși scopul este clar: securizarea unei majorități parlamentare.

ALDE ar urma să primească, au declarat pentru Europa Liberă surse de la vârful PNL, prefecți în șase județe: Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj, Ialomița și Buzău, iar PMP în Gorj, Maramureș și Covasna. Este vorba fie de județe din sudul țării, unde Viorica Dăncilă și PSD au câștigat alegerile prezidențiale, fie unele unde scorurile au fost foarte strânse, cum sunt Botoșaniul, Doljul și Buzăul. 

În ceea ce privește situația din județul nostru, iată că dorința lui Toma Petcu, ca ALDE să aibă prefectul de Giurgiu, naște și alte zvonuri, încă neconfirmate: că s-ar bate chiar pentru revenirea în PNL, și nu oricum, ci pe o funcție importantă, chiar de președinte al filialei județene. Însă nu trebuie să uităm că același Toma Petcu este artizanul scindării PNL-ului la Giurgiu, odată cu plecarea din partid, alături de alți membri, și cu înrolarea lor în partidul ALDE al lui Tăriceanu. Și, așa cum fac mai toți șobolanii, atunci când o corabie începe să dea semne că se scufundă, o părăsesc primii. Tot printre primii se pare că se numără și o parte a ALDE-iștilor, în frunte cu Toma Petcu, indivizi ce se uită cu jind spre sediul PNL. Mai mult, de când cu rezultatele dezastruoase de la ultimele alegeri (europarlamentare, unde nu au reușit nici măcar să treacă de pragul electoral, și prezidențiale, unde, în primul tur, candidatul susținut de ei, în colaborare cu ProRomânia, abia a trecut de 7 procente), Toma Petcu este tot mai des văzut încercând să ia legătura cu liberali de la centru. Deocamdată, cărțile nu sunt jucate pe plan local, iar întârzierile cu care se iau decizii în județele amintite, nu fac decât să alimenteze și mai mult piața zvonurilor.

(Jurnal)