Precizăm că Giurgiu acid.ro nu este o publicație, ci doar un site al cărui sediu se găsește în bucătăria soților Dana și Ciprian Danciu. Doamna ”D” este o persoană care, până de curând, nu avea o altă ocupație decât aceea de a găti ciorbițe sau tocănițe soțului, vânând tot felul de funcții în filiala PNL Giurgiu. Astfel, după ce a înlăturat-o pe Anca Stănișteanu (fiica unui fost liberal ”vero”, Noruț Stănișteanu),  din competiția pentru postul de președintă a Organizației Femeilor Liberale – Giurgiu, Dana Danciu, administrator al site-ului Giurgiu acid.ro a reușit să se cocoațe pe scaunul acestei funcții.

Soțul doamnei, Ciprian Danciu (domnul ”D”), salariat MApN, este, se pare, creierul fake news-urilor aruncate săptămânal pe piața media locală, ”fără număr, fără număr”…Sârguincios, prin intrigi abil ticluite, individul este totodată acreditat ca fiind principalul artizan al izgonirii fostului lider al filialei PNL Giurgiu, Marin Anton, după o declarație nefericită a acestuia.

În contextul instalării noului Guvern  Orban, familia Danciu a văzut imediat în acest lucru o oportunitate. Iată de ce, de curând casnica Dana Danciu, a răspândit zvonul că este  autoarea readucerii doamnei Carmen Miron Urâtu, pe funcția de director al APIA Giurgiu.

Din informațiile deținute, apetitul celor doi soți pentru știri gonflate le-a adus și câteva plângeri penale din partea unor persoane și instituții de pe plan local.

În ceea ce privește imaginile cu conferința de presă, în care Niculae Bădălău a comis gafa ce i-ar putea aduce în cele din urmă, acestuia, suspendarea sau excluderea din PSD, a fost cu siguranță preluată de pe site-ul local ”Open Tv” sau site-ul cotidianului ”Jurnal giurgiuvean”, singurele  mijloace media ce înregistrează în totalitate și ulterior postează în mediul virtual conferințele de presă ale social democraților giurgiuveni.

În consecință Giurgiu acid.ro  mai dă o lovitură, făcându-vă să credeți că este vorba despre cine știe ce publicație importantă și despre cine știe ce iscusiți jurnaliști de investigații, când de fapt cei doi ”D” sunt doar doi impostori, ce urmăresc cu orice preț notorietatea ce le-ar putea  justifica și întări viitoarele solicitări privind funcțiile pe care le nutresc, în cadrul PNL Giurgiu.

Dacă veți accesa facebook-ul personal al numitei Dana Danciu veți afla că déjà ”Doamna D” a fost invitată  la Cotroceni, de însuși președintele Iohannis (?!), fiindu-i   promisă funcția de președinte al filialei de la Giurgiu, motiv pentru care ”noul lider” vorbește dezinvolt despre următoarele numiri pe care le va face din această nouă postură.

Pentru a înțelege mai bine caracterul casnicei Dana Danciu vă precizăm faptul că la ultimele alegeri din filiala PNL Giurgiu, Dana Danciu a candidat pentru funcția de președinte al Organizației Municipale, bucurându-se de susținerea unui alt membru PNL, Dumitru Beianu, pe care ulterior, la alegerile pentru președinția Organizației județene, la care Beianu a candidat, doamna ”D” nu i-a mai acordat acestuia sprijinul pe care îl promisese.

Este ciudat totodată cum a reușit acest site de amatori, pe baza unor informații preluate din altă parte, să declanșeze o adevărată isterie mediatică, când materialul video putea fi accesat de oricine de pe site-urile mai sus amintite.

Iată de fapt  dovada că de data aceasta ”cineva”, de acolo… de sus (!), a dat ordin pentru executarea liderului PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău. Era nevoie doar de cineva care să dea tonul/să provoace scânteia. Cineva mai puțin cunoscut… Și astfel a apărut, ca din întâmplare, site-ul  Giurgiu acid.ro.    

Ați înțeles probabil că folosindu-se de acest scandal de presă (aparent creat de soții ”D”), ce aduce, chipurile, prejudicii insurmontabile în tabăra adversarilor politici (PSD Giurgiu), administratorii site-ului (”deloc acid”), au tupeul să se autodeclare deja lideri ai filialei locale a PNL Giurgiu.

Consultați la telefon, atât liderul interimar al filialei, Dan Motreanu, cât și președintele Organizației municipale a PNL Giurgiu, Marian Măroiu, nu au confirmat nimic din declarațiile Danei Danciu, apărute în mediul on-line, pe facebook.  

Iată de ce vă previn, dragi colegi din presa națională: Atenție la Giurgiu acid.ro, ca să nu vă luați țeapă!  Conform regulilor presei, verificați mai întâi care sunt sursele, ce motive ascund intențiile lor și de abia apoi să le citați…ca pe sfintele moaște!

N.Red. Pentru o totală transparență dorim să aflăm cine sunt administratorii de facto ai site-ului Giurgiu acid.ro, cât timp articolele nu sunt semnate niciodată și care sunt sursele de finanțare ale acestui site. Probabil conducerea liberală de la București ne va da un răspuns la aceste întrebări, de vreme ce Giurgiu acid.ro se dovedește a fi în slujba PNL.

(Florian Tincu)