duminică, februarie 5, 2023
Acasă Actualitate Ne pregătim de un „Big Brother? Ce informații se vor regăsi pe...

Ne pregătim de un „Big Brother? Ce informații se vor regăsi pe noile cărți electronice de identitate.Vezi cu ce dată le vom primi…

0
427

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică proiectul de act normativ care prevede schimbarea actualelor cărți de identitate (CI) cu cele electronice.

Acestea vor avea un cip, o semnătură electronică și vor fi mult mai mici. Cărțile de identitate electronice au dimensiunea unui card bancar și, pe lângă informațiile regăsite pe actualele buletine, au și un cip pe care sunt stocate două amprente digitale și o amprentă facială.

Poți scăpa de noul „Big Brother” doar invocând motive religioase. Cei care fac asta pot solicita un document fără cip. De asemenea, locul nașterii și adresa de domiciliu vor fi stocate tot pe cipul cărții eletronice de identitate. În cazul românilor care vor solicita un document fără cip, adresa va fi înscripționată pe spatele documentului.

Noul act de identitate va conține și o semnătură electronică a titularului, fapt care ar trebui să mai reducă birocrația în ceea ce privește relația cu instituțiile statului. De asemenea, documentul va înlocui cardul de sănătate. O altă noutate este că și copiii, indiferent de vârstă, vor putea avea o carte de identitate electronică, dacă părinții solicită acest lucru. De precizat că toți copiii de până în 12 ani nu vor fi amprentanți.

Potrivit proiectului de act normativ valabilitatea cărților electronice de identate depinde în funcție de vârsta titularului.

După cum se discută la acest moment, se pare că vom primi noi documente de identitate, inclusiv buletine ELECTRONICE, după cum prevăd reglementările în vigoare deja, începând cu data de 1 aprilie 2014. Sperăm că nu e vorba despre vreo păcăleală…

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com