646x404În ziua de 11 septembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Poliției Orașului Bolintin-Vale au desfășurat o acțiune  pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării și comercializării produselor cerealiere și de panificație, pe raza comunei Găiseni, județul Giurgiu. În timpul acțiunii  aceștia au oprit pentru control un autovehicul condus de administratorul unei societăți comerciale, care transporta 350 pâini.

        La solicitarea documentelor de proveniență a pâinii, administratorul a prezentat documente justificative doar pentru 100 pâini; diferența de 250 pâini urma a fi comercializată fără documente legale.

        Societatea a fost sancționată contravențional cu 2.000 leiiar cele 250 pâini ce urmu să fie vândute fără documente au fost confiscate . De menționat faptul că această practică este des folosită în alimentația public și mai ales în domeniul panificației, presa relatând o sumedenie de cazuri de acest fel, de-a lungul timpului.

(Jurnal)