Conform unei noi inițiative legislative , nicio pensie din România nu va mai fi supusă taxării, indiferent de cuantum!

0
211

pensieeePlenul Senatului a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, un proiect legislativ prin care se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pen­tru pensiile mai mari de 1.050 de lei, astfel încât nicio pensie din România nu va mai fi supusă taxării, şi prin care se decide ca plata CASS să fie făcută de la buget, nu din venitul persoanei. Legea a fost inițiată de cine altcineva decât de Cristiana Anghel (ALDE) .

Potrivit actualei Legi , pensiile se impozitează cu 16% în cazul celor care depăşesc valoarea de 1.050 de lei. Prin prezenta lege se elimină acest impozit, astfel încât nicio pensie din România nu va mai fi supusă taxării, indiferent de cuantum.

Sunt voci care spun că astfel parlamentarii s-au gândit în primul rând la ei, pentru vremurile când vor ajunge la vremea pensiei.

Proiectul noii Legi modifică şi baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, datorate de persoanele fizice cu venituri din pensii şi de cele care primesc indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă în urma unui accident de muncă.

Astfel, potrivit modificărilor aduse în Comisia de buget-finanţe, plata contribuţiei de asigurări de sănătate la pensii se va face de la bugetul de stat, nu din venitul persoanei. În concluzie conform calculelor inițiatoarei proiectului cel mai mult de câștigat vor avea tot cei cu pensii mari, în cadrul cărora se numără și parlamentarii noștri și desigur inițiatoarea proiectului , Cristiana Anghel. Și atunci  să nu crezi în butada cu : cine împarte parte își face!?

(Jurnal)