AcasăActualitateOrașul Giurgiu, un vast șantier. Angajații SC Giurgiu Servicii Edilitare SA...

Orașul Giurgiu, un vast șantier. Angajații SC Giurgiu Servicii Edilitare SA lucrează pe toate străzile din municipiu

De câteva săptămâni Municipiul Giurgiu arată ca un vast șantier. Se asfaltează, se pun borduri, se amenajează locuri de joacă pentru copii, se instalează garduri de protecție parcurilor etc. Dorind să află care este programul acestor lucrări și care este stadiul lor la acest moment am stat de vorbă cu conducerea societății Servicii Construcții  Edilitare: directorul Cristian Barbu și directorul economic, Sorin Ruse. 

Am început după cum poate observa orice cetățean al acestui oraș, de inventariere a tuturor problemelor apărute în carosabil la finele anotimpului rece și mă refer aici la cele mai mici, nicidecum la cele ce se întind pe suprafețe întinse…- ne spunea directorul Cristian BARBU. 

 

Lucrări anuale …

Evident că le-am planificat pe zone…Astfel am început cu plombarea în cartierul Tineretului, strada ”Vaporului”, urmând să pătrundem pe strada ”Miron Nicolescu”.

Le frezăm și în în scurt timp le astupăm ca să nu stăm foarte mult cu ele deschise,  creând disconfort conducătorilor auto și mergem în continuare în tot orașul. Asta însemnând șoseaua Sloboziei, Bălănoaiei, și în principal străzile care nu au intrat în proiectele de reabilitare totală. Acolo intervenim – mai preciza directorul SC Servicii Edilitare. Ceea ce facem noi acum nu are însă nicio legătură cu proiectul de asfaltare cu bani europeni destinat Municipiului Giurgiu.  Cele pe care le lucrăm în prezent sunt lucrări anuale ale Consiliului local Giurgiu, însemnând reparații ce sunt acoperite din resurse proprii. 

Directorul Barbu ne mai spunea că din  această acțiune de amploare, debunită de noi ”Marea Asfaltare” mai fac parte: șoseaua București, bulev. Mihai Viteazul, șos. 1918 (Oinac), șoseaua Prieteniei, urmând să intre în execuție , ulterior și celelalte străzi amintite anterior de mine, ce sunt deocamdată doar plombate: Sloboziei, Bălănoaiei,Ghizdarului și evident străduțele adiacente. Dar până la demararea acestor lucrări va mai dura ceva timp- ne mai spunea Cristian Barbu. 

Restul de lucrări care  le avem,  sunt mai mici… Avem niște străduțe  pe ”Oltului”,  în zona Ramadan,  pe care le-am reabilitat cu dale de beton , unde nu se putea intra cu  asfaltare… Pe  urmă avem de reabilitat  toate străzile de pământ care  nu se pot asfalta, întrucât nu au toate utilitățile pe ele (gaze, apă, etc – n.red) și nu e normal să le asfaltezi, căci după asta trebuie să le spargi din nou. Mixtura asfaltică rezultată în urma frezării pe arterele  principale  le-am pus pe  străzile ”Alianței”, ”Șoimului”,  ”Plopilor”,  ”Neajlovului” , în zona din spatele societații TEC…  De asemenea strada ”Miron Costin” o să intre  până la sfârșitul anului  în asfaltare, ne-a mai precizat directorul societății Construcții Edilitare.  

Se schimbă  bordurile 

Referitor la celelalte lucrări demarate în Municipiu, la rândul  său, directorul economic al societății, Sorin Ruse ne spunea:    

În zona bazinului de înot  de pe șoseaua de Centură, adiacent Parcului Tineretului, am reabilitat  trotuarele… Chiar la acest moment , tot aici construim  și un gard de protecție, dar  și un loc de joacă  pentru copii.  

Pe lângă  cele de anvergură, sunt foarte multe lucrări mai mici – ne mai spunea directorul Sorin Ruse. 

Un exemplu în acest sens îl pot constitui lucrările pe care le executăm printre  blocuri, trotuarele din zona Tineretului, în zona ”1 Decembrie 1918”… Mai trebuie precizat că toate aceste lucrări le facem cu forțe proprii, cu oamenii noștri,  ai societății. În felul acesta s-au mai creat și niște locuri de muncă… Oamenii au de treabă și asta e foarte bine… Noi  cumpărăm asfalt, închiriem utilaje  și  executăm lucrările. Suntem totodată atenți la sesizările Asociațiilor  de Proprietari, chiar și  ale cetățenilor,  în nume personal. Sunt diferite lucrări, unele  din fonduri europene, altele pe PNDL , iar altele  din bugetele proprii, a mai menționat directorul economic.  

Telefonul cetățeanului

Sorin Ruse ne-a  mai precizat la sfârșitul  discuției noastre că așa cum proceda în anii anteriori, pe când conducea Direcția Administrației Domeniului Public și Privat ,  solicită în continuare cetățenilor să semnaleze orice spărtură ivită în carosabil, pentru a se putea interveni în timp util, asupra reparației. Iată de ce atașăm și un număr de telefon, de la secretariatul Societății Construcții Edilitare, unde puteți lăsa informațiile dvs. pe acest subiect: 0246/217416

(Florian Tincu)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
70 %
2.1kmh
25 %
lun
37 °
mar
36 °
mie
38 °
joi
23 °
vin
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com